Balak Hensem & Awek Cun

*JANGAN LIKE JE, KOMEN KALAU BOLEH :3*
TINGGALKAN LINK DI SHOUTBOX

SAYA BUDAK BARU BELAJAR
KALAU SALAH TOLONG TUNJUKKAN

Sunday, March 6, 2011

Salah Ke Aku Tegur?

Nak tanya~ boleh?
http://matcuoi.com

korang semua suka berkawan tak?
suka tegur2 orang tak?
suka bagi senyuman ikhlas tak?

nie ade cerita pasal suka sangat nak beramah mesra dengan orang..

pukul 9 pagi tadi, aku singgah kejap restoran cinta sayang kat seksyen 7 tadi,
nak tapau breakfast (aku beli kuey teow goreng dengan ayam rempah..haha)
tengah tunggu order, tetiba dengar orang jerit, suara budak, "abang!"
(sejak bila adik aku kat shah alam nie)
http://matcuoi.com

aku pun toleh belakang, budak tu tersengih kat aku..
budak2 kan, aku duk jarak sejengkal je pun,
jerit panggil aku macam nampak artis..
kat sebelah aku, ade sorang perempuan, bertudung tapi seluar tiga suku..
muka ketat semacam..

"haa? dik, nak beli ape?"
"nak beli chicken chop bang"
"ape? kedai nie ade jual chicken chop ke?"
"hehe.. abang nie.. tu haa.. ayam tu"
*(tu ayam masak pedas la~)
"ohh~ nie mak adik ke?" (ceit! budak tu senyap tak jawab pulak)
*saje tanya, tapi aku rasa tak kot
dia berpeluk tubuh, buat2 tak nampak aku yang berdiri betul2 depan dia..

"puan, ape khabar?"
ingatkan dia nak pandang aku tapi muka masih pandang tempat lain..
aku tanya lagi, "ape khabar puan?"
muka dia masih kat tempat lain, pastu senyum senget sebelah kanan..
http://matcuoi.com

"nie mak adik ye?"
"tak2, nie kak long, mak kat rumah"
*muka perempuan tu masih pandang kat sebelah meja makan..

tengok keadaan acuh tak acuh dia tu, aku pun malas dah nak layan..
makanan yang aku order pun dah siap..
"okey la dik, bye"
"bye2 jugak cik puan seluar tiga suku ye~"
http://matcuoi.com

adoi~ susah sangat ke, nak menegur orang? nak senyum kat orang?
bukan kena bayar pun, BUKAN AKU NAK NGORAT KAU PUN..
hmm~ tak nak sudah~
aku tak kisah~


*p/s : lain kali, kalau tak nak jumpa orang, bila keluar, pakai macam nie tau,
baru orang tak tegur, tak ramah dengan korang....

Think! Use your Brain!

8 comment(s):

мiмiп gопjепg said...

amboi. sombong. tapi kan, yang paling best pic dato mahathir. kemain lagi. haha

mia.lia said...

poyo je pmpuan tu...
p/s..same gak..suke pic tun dr mahathir tu,,kene sgt..hahah

.A:F:I:R:U:D:D:I:N. said...

mesti la, tok det dihatiku..haha

мiмiп gопjепg said...

boleh gelak guling guling tengok pic tu. hahahaha

.A:F:I:R:U:D:D:I:N. said...

haha.. gambar lama dah tu

AyinAyob said...

tu namenye penyakit. 'i think you're not on a level to say hi to me'. penyakit ni biasenye jadi kat orang kuat perasan

mian said...

puff.gile belagak lah itu minah.haha.sepuk je laju2

gEe said...

bni btul ngn spesies2 yg dia rasa die HOT.