Balak Hensem & Awek Cun

*JANGAN LIKE JE, KOMEN KALAU BOLEH :3*
TINGGALKAN LINK DI SHOUTBOX

SAYA BUDAK BARU BELAJAR
KALAU SALAH TOLONG TUNJUKKAN

Tuesday, May 24, 2011

Sabarlah Hati

Hari nie sangat spoil sebab masuk kelas lewat,
kena bla3 (faham2 la camne), lewat 5 minit je padahal..
salah aku jugak sebab tido pukul 4 pagi duk wat assignment,
kelas pukul 8.30 pagi
je..
last2, kertas yang aku siapkan tu aku tertinggal kat bilik la pulak.. adoi~



mula la aku banyak berfikir..

bila mood belajar dah ke laut akibat masalah manusia2 yang berkenaan, semua kerja jadi tak kena..

semua kerja jadi tak ikhlas sebab wat tak sepenuh hati..

cuba berfikiran positif sebab tahu semua tu dugaan hidup.. masakan manusia semuanya sama? tidak bukan? tapi hati ini susah untuk dimengerti...

bawa la bersabar.. akan tiba jua hari aku nanti bila mana semuanya akan menjadi mudah dan senang.. ikhlaskan la apa jua yang dilakukan..

tabah walaupun bersedih dan tak mampu rasanya menghadapi dugaan..

tak semua perkara adalah buruk.. tapi di sebalik yang buruk itu, akan terbit sesuatu yang indah..

tunggu masanya nanti..

Kuat la hati.. KUAT~!! tak semestinya body kena berketul..haha

Semoga hari2 yang mendatang dapat ditempuhi dengan sabar dan di dalam keredhaan Allah.. amin~

9 comment(s):

farra said...

btol tuu..setuju sangat2..sila bersabar ye..
lagi 1,cikgu or prof or some lect kena amik kursus pshyco..dorang x ley marah student sebab lambat mase dorang lambat masuk claz..nak marah boleh,tp bile da nak abis waktu claz,so proses pembelajaran tidak terganggu..student can focus correctly..
to che deen: of kene marah sebab lambat lagi,u just say like diz..
BETTER LATE THAN NEVER RIGHT??
biar ur tutor senyap..:D
sabar kay?

Che Deen™ said...

haha.. ok, thanks farra! :D

nurul nadia nasir said...

yoyo!uitm baru start kelas kan?dah ade assingment ke?hihi neway byk bersabar okeh..nadia singgah,komen n folo ur blog!nice blog ;)

Che Deen™ said...

thanks nadia! :D
16hb mei lagi dah start kelas.. habis 24hb jun..huhu.. lagi sebulan

Qaseh dalia adelia said...

kuatkan hati .. :) semua adalah ujian ..laki kena kuat !

Che Deen™ said...

thanks! mesti la kak, laki kena kuat..hehe

Ayie Abas said...

TABAH SELALU LALUI LIKU2 KEHIDUPAN...ADAT DUNIA ADA MANIS ADA PAHIT ADA KELAT ADA MASAM2...^_^

Cik Hati said...

kamu kuat... ya...itu aku yakin... :)

Che Deen™ said...

ok, body tak berketul pun tetap kuat..haha