Balak Hensem & Awek Cun

*JANGAN LIKE JE, KOMEN KALAU BOLEH :3*
TINGGALKAN LINK DI SHOUTBOX

SAYA BUDAK BARU BELAJAR
KALAU SALAH TOLONG TUNJUKKAN

Thursday, January 27, 2011

Baru Je Tengok Semalam (26/1/2011)

Ok, aku nak review sikit pasal movie nie,
"Hantu Kak Limah Balik Rumah"
cerita ni aku tengok dekat jusco bukit raja,
aku masuk lambat dalam panggung tapi bernasib baik
sebab cerita belum mula…
ok, cerita pasal Husin
telah pulang ke kampung pisang
daripada singapura selepas
3 tahun meninggalkan kampung pisang
demi mengukuhkan kewangan dia
untuk berkahwin dengan anak
pakcik jabit iaitu Che’Nin..
dalam kepulangan husin ke kampung pisang
Kak Limah jiran husin nih dah jadi hantu
sebab husin tegur pun buat dekk je..
malam pertama husin tidur dekat rumah dia sendiri
pun dia kene kaco dekat hantu kak limah
mau berlari dia..
husin lari ke gerai pak jabit,
lepas tuh ceritakan dekat orang2 gerai tuh
kak limah jadi hantu..
lepas tuh orang2 kampung pun panggil la
macam2 bomoh untuk hapuskan hantu kak limah..
dalam keadaan sibuk dengan hantu kak limah
husin nie cuba tackle balik bekas tunang die Che’Nin tu
sampailah suatu masa mereka buat mesyuarat 1 kampung
nak hapuskan hantu kak limah..
si usop tangan menari2 tuh cadangkan bakar rumah kak limah..
jadi ramailah setuju nak bakar rumah kak limah
tapi si husin nie macam menghalang mereka
sampailah anak kak limah datang cari mak dia
untuk bawak mak dia masuk balik hospital gila
rupa-rupanya kak limah tu gila..
si husin pulak tidak kesampaian untuk pikat semula
Che’Nin sebab Che’Nin sebenarnya dah mati..
selama nie husin nampak roh dia je..
tapi ada 1 gadis misteri bernama ayu
minat dekat husin tapi ayu nie pun
hantu jugak sebab ending cerita nie tunjuk si ayu terbang
habis dah!!
overall cerita nie kelakar gila jugaklah
lawak dia berselang-selang
tapi sekali dah tunjuk lawak dia..
aku komfom penonton akan gelak
untuk 1 tempoh masa yang agak lama
mungkin 1-3 minit..
tak rugi kalau tengok dengan family
atau kawan2..hahaha..

4 comment(s):

syafiq said...

ko memang kejam la buat review movie..tngk aku dah terbace...macamne nak feel mase tngk? hahahaha

.A:F:I:R:U:D:D:I:N. said...

ooopss~ haha..

syerazati said...

haha...nasib baik time saya bace ni saye dh tngok citer ni..mang klaka abes la.. :D

.A:F:I:R:U:D:D:I:N. said...

awal2 start pun dah lawak, kn2? haha..